privlichane-na-turisti-online-chrez-virtualni-obikolki

Привличане на туристи онлайн чрез виртуални обиколки: Съвети и трикове

Последвайте ни

В днешно време, благодарение на бързото развитие на технологиите, бизнесите успяват да се разрастват все по-успешно. Туризмът също е сфера, в която новите технологични иновации оказват влияние. Пример за това са виртуалните обиколки – един от най-модерните начини, с помощта на който хотелиерите могат да привлекат нови посетители онлайн. Те предоставят на потенциалните клиенти възможността да се потопят изцяло в атмосферата на дестинацията, преди да решат да посетят дадена локация. В този блог, ще разгледаме как виртуалните обиколки могат да бъдат използвани за привличане на туристи, и ще предоставим някои ценни съвети и трикове по темата.

Защо виртуалните обиколки са важни за бизнеса?

Виртуалните обиколки са чудесен вариант за представяне на туристическите дестинации пред потенциални посетители. Те са мощен инструмент, който може да допринесе за увеличаване на туристическия поток във вашия регион. Но защо са толкова важни?

 • Интерактивен начин за показване на дестинацията 

Виртуалните обиколки позволяват на потенциалните туристи да се потопят в реалната среда на дестинацията, като по този начин могат да си представят какво да очакват при посещението си. Давайки възможност на човека зад екрана да се докосне до всяко кътче от вашето място, вие му давате сигурност и усещане за комфорт още преди да е дошъл на място.

 • Привличане на вниманието

Виртуалните обиколки са визуално привлекателни и впечатляващи, което ги прави идеален начин за спечелване на вниманието на потенциалните туристи. Силното визуално въздействие пренася аудиторията на мястото, което предлагаме, и увеличава вероятността да превърнем интернет последователите си в реални посетители.

 • Изграждане на доверие 

Когато туристите имат възможността да разглеждат дестинацията по всяко време и от всяко място, те могат да се уверят в качеството на това, което се предлага. Това изгражда доверие и увереност, че посещението ще бъде стойностно. Възможността да се види нагледно какво се предлага помага на клиентите да си гарантират, че правят правилния избор.

Как да създадем виртуална обиколка?

Сега, когато разбрахме защо виртуалните обиколки са важни, нека разберем и как да ги създадем. Ето някои стъпки и трикове:

 • Избор на технология

За да създадете виртуална обиколка, трябва да изберете подходящата технология. Има няколко опции, включително 360-градусови фотографии, видео обиколки и виртуална реалност (VR). Съобразете избора на технология спрямо вашия бюджет и целите ви.

 • Качествени снимки и видеоматериали

Качеството на снимките и видеоматериалите е от решаващо значение за виртуалната обиколка. Уверете се, че снимките са ярки, чисти и репродуцират действителността на дестинацията. Ако използвате видео, се уверете, че е с високо качество и професионално заснето.

 • Планирайте маршрута на обиколката

Преди да създадете виртуалната обиколка, трябва да планирате нейния маршрут. Решете какви места и атракции искате да включите и как те ще бъдат свързани във виртуалната обиколка. Направете план за последователността, в която ще покажете мястото на туристите така, че те да се почувстват там.

 • Използвайте софтуер за създаване на виртуални обиколки

Съществуват множество софтуерни инструменти и платформи, които ви позволяват да създавате виртуални обиколки. Някои от тях включват Kolor Panotour, Matterport и Kuula. Изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужд

 • Оптимизирайте за мобилни устройства

Създаването на виртуални обиколки, които са оптимизирани за мобилни устройства, е от съществено значение, тъй кат

о все повече туристи използват смартфони и таблети за търсене на информация. Погрижете се те да могат да се потопят във вашата виртуална реалност от всяко място.

virtualna-obikolka-na-hotel

 • Публикувайте обиколката на уебсайта си

След като създадете виртуалната обиколка, публикувайте я на уебсайта си. Осигурете лесен достъп и навигация към обиколката, така че потенциалните посетители да могат лесно да я намерят. Така едновременно ще допълните сайта си и ще дадете на посетителите допълнителна стойност, която да задържи вниманието им.

Как да привлечем туристи с виртуални обиколки?

Създаването на виртуална обиколка е стъпка, но как да привлечем туристи чрез нея? 

 • Социални медии и онлайн реклама

Използвайте социалните медии и онлайн рекламата, за да споделите виртуалната обиколка. Публикувайте я в профилите си в социалните мрежи и я рекламирайте, за да достигнете по-голяма аудитория.

 • Интегрирайте я в туристическите платформи

Добавете виртуалното преживяване към туристическите платформи като TripAdvisor, Airbnb и Booking.com. Това ще позволи на потенциалните посетители да го видят, когато търсят информация за вашата дестинация и със сигурност ще ви донесе бонус точки пред конкурентите.

 • Сътрудничество с местни бизнеси и туроператори

Сътрудничеството с местни бизнеси и туроператори може да увеличи видимостта на виртуалната обиколка. Те могат да я споделят със своите клиенти и да я включат в техните пакети и предложения.

Виртуалните обиколки предоставят на туристическите дестинации иновативен начин за привличане на посетители. Те са една страхотна възможност за по-добро представяне и изграждане на доверие у потенциалните туристи. С правилната технология, качествени снимки и видеоматериали, и подходяща рекламна стратегия, виртуалните обиколки могат да бъдат ключов елемент при избора на туристите за тяхната следваща почивка. Не забравяйте да интегрирате виртуалната обиколка във вашата туристическа маркетинг стратегия и да я споделяте активно с вашата целева аудитория. Така ще създадете по-голям интерес и ще увеличите потока от туристи към вашия регион.

Разгледайте нашия блог и научете полезни съвети за хотелския маркетинг.

marketing-v-hotelierstvoto

Силата на маркетинга в хотелиерството: Как да привлечете

Хотелиерската индустрия и туризмът са сред секторите, които се основават на привличането на клиенти и предлагането на успешни услуги. Но как можете да привлечете нови клиенти и да управлявате...

Прочетете повече
razvitie-na-turizma-i-hotelierstvoto-prez-godinite

Пътуване през времето: Развитието на туризма и хотелиерството

Историята на туризма и хотелиерството Пътуването е дейност, позната на човечеството през цялата негова история. За едни от първите пътешественици са считани древните търговци, които обикаляли от място на...

Прочетете повече
privlichane-na-turisti-online-chrez-virtualni-obikolki

Привличане на туристи онлайн чрез виртуални обиколки: Съвети

В днешно време, благодарение на бързото развитие на технологиите, бизнесите успяват да се разрастват все по-успешно. Туризмът също е сфера, в която новите технологични иновации оказват влияние. Пример за...

Прочетете повече